Работници, поправящи водопровод в разположената в центъра на Бостън сграда на законодателното събрание на щата Масачузетс, неочаквано се натъкнали на зазидана "капсула на времето" от 1795 година, съобщи ТАСС.

Посланието до потомците било оставено, когато започнал строежът на зданието, от двама герои от Войната за независимост на САЩ - Пол Ревир и Самюъл Адамс, допълва Си Ен Ен.

Работниците веднага съобщили за находката на сътрудниците на Музея за изящни изкуства в Бостън, които внимателно извадили контейнера от стената.

"Предполагаме, че в "капсулата" се намира блюдо, сготвено от Пол Ревир, а също така монети, документи и евентуално и някои други изненади", заяви ръководителят на комисията по история на Масачузетс Уилям Галвин.

Според него в най-близко време сътрудниците на музея внимателно ще отворят и ще изучат съдържанието на "капсулата". Ще бъдат използвани и рентгенови лъчи.

Според Галвин "капсулата" вече веднъж е била откривана при ремонтни работи през 1855 година, но е била зазидана отново.

Възможно е и сега контейнерът да бъде "обогатен" с някои съвременни предмети и отново да бъде положен обратно в стената.