Всички проекти, които бяха доведени до степен на списване в предходния ми мандат, ще бъдат продължени, увери областният управител Стефко Бурджиев и допълни, че е задействал нещата и ще направи всичко възможно те да се реализират.
Той се ангажира да финализира един изключително важен за Русе инфраструктурен проект - изграждане на естакада от бул. „България“ към ГКПП „Дунав мост“, с която да бъде преместено кръговото движение пред граничния пункт. Това ще позволи тези, които влизат или излизат от страната и ще пътуват по посока София, да минават над кръговото, а долу в кръга да останат само пътуващите за Силистра и за центъра на Русе по бул. „Тутракан“, обясни Бурджиев, като подчерта, че така ще се избегне един изключително тежък проблем. Там е конфликтно място, което се запушва, когато се съберат много тирове, очакващи да минат по Дунав мост, а това създава напрежение за хората, пътуващи към Мартен и Източна промишлена зона.
С този проект е свързано решаването на още един важен проблем - премахването на тапата под жп надлеза на изхода за Силистра. Там е предвидено да премине още едно платно с две ленти. Бурджиев вече се е срещнал с изп. директор на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, за да съгласуват изпълнението на пътната част на т.нар. тапа с изпълнението на самата естакада над кръговото, за да се случи всичко това в паралел с ремонта на бул. „Тутракан“. 
Не на последно място Бурджиев посочи и проекта за селище с нулеви въглеродни емисии - екоселището в Образцов чифлик. Има няколко важни стъпки, за да бъда категоричен, че проектът ще се случи, подчерта областният управител. Първо трябва да се реши проблемът със собствеността на земята и със статута на института по земеделие, като идеята е той да стане част от Русенския университет, каза той.