„След продължилата 2 часа приемна на областния управител Стефко Бурджиев във Ветово изводът на гражданите е, че трябва да се спасяваме самички. На срещата основно бяха поставени въпроси за дейността на общинския съвет и общинска администрация, като Бурджиев обясни, че неговите правомощия са свързани с контрол относно законосъобразността на актовете на кмета и общинския съвет. Служителите също се оплакаха, че имат проблем при обслужването на граждани, тъй като няма връзка с националната база данни, а причината за това е, че интернетът не е плащан от два месеца. Според председателя на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед обаче няма никакъв проблем, а общинските съветници нямат никакво притеснение от това, което са направили“. Така кметът на Ветово направи резюме на приемната на Бурджиев в градчето, като допълни, че гражданите страдат от създалата се ситуация и това рефлектира върху тях. Георгиев даде и конкретен пример: Ако някой човек почине, ние ще му издадем смъртен акт, но няма как да го пуснем в националната база данни и за тях той остава жив. Не знам докъде тези наши пропуски ще окажат лоша шега, допълни още той. Освен това Георгиев посочи, че с наближаването на коледните празници много граждани ще се приберат във Ветово и ще искат да си оправят документите, но това няма да бъде възможно.
В приемната участва и председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед, когото също потърсихме за коментар. 
„Срещата мина добре, но изгледахме дирижиран втори епизод на заседанието на общинския съвет, защото същите хора бяха събрани и инструктирани от кмета. Чест му прави на областния управител Стефко Бурджиев, че още в самото начало подчерта какви са му правомощията и че има единствено функции да наблюдава законосъобразността на актовете на общинския съвет и кмета. Участниците в срещата обаче явно не го разбраха и започнаха да задават въпроси за дейността на общинския съвет, защо ГЕРБ не си прибере общинския съветник Димитър Денев в Русе и т.н. Те се разочароваха, тъй като очакваха, че областният управител ще разпусне общинския съвет и ще отстрани от постовете общинските съветници“, каза д-р Мехмед. Той посочи, че в срещата са участвали и служители, които са се оплакали от липсата на интернет, като подчерта, че общинският съвет е актуализирал бюджета на общината и средства за софтуерни продукти са осигурени. 
Пресолиха манджата със спирането на интернета, а гражданите се превърнаха в заложници на болните амбиции на кмета, коментира още председателят на общинския съвет.