Дъщерните фирми носят над 4,5 милиона лева приходи на „Параходство БРП“ за първите девет месеца на годината, става ясно от консолидирания отчет на дружеството, представен на фондовата борса. Общите продажби на групата възлизат на 16,7 млн. лева, от които 12,1 млн. лева са на самото параходство. Повечето приходи на дъщерните дружества увеличават печалбата на БРП с над 700 хил. лева лева. За периода 1 януари - 30 септември групата е на плюс с 2,06 млн. лева. Така финансовият резултат е вече по-добър от миналогодишния с близо 300 хил. лева.
„Параходство БРП“ притежава по 100% от „Интерлихтер Словакия“ и „Блу Сий Хорайзън“ /Република Сейшел/ и „Порт Инвест“, което преди време получи концесия за пристанището в Лом. Компанията е собственик на 94,25% от акциите в „Маяк-КМ“, 55% в „Порт Пристис“ и 51% във „Ви Ти Си“. БРП държи и 50% в съвместното с БМФ дружество „Варнафери“, извършващо фериботни превози до Русия.
Приходите на дружеството се влияят от множество фактори, но основният фактор са темповете на възстановяване на икономиката в отделните държави-членки на ЕО, от рецесията през последните 2 години, както и темповете на възстановяване в отделните браншове и потреблението като цяло. Конфликтът Украйна - Русия доведе до прекратяване на доставките по Дунав на суровини от украинските пристанища Рени и Измаил.  По тази причина на речния пазар остана само един доминиращ товаропоток на зърно - износ от България, Сърбия и Унгария.