От седмица и малко съм с iPhone 6 Plus и бих казал, че iOS е доста удобна операционна система. Винаги съм твърдял, че от „Епъл“ добре оптимизират телефоните си и сега успях да се убедя от първа ръка, пише Николай Николов в Smartnews.bg и посочва няколко причини, поради които предпочита 6 Plus пред iPhone 6.

Дисплеят

Винаги съм предпочитaл телефони с голям дисплей. Имам повече възможности и лично за мен работата на голямо устройство е много по-удобна. За разлика от Шестицата, тук си имаме една хубава резолюция от 1920х1080 пиксела, събрана в 5,5 инча.
Освен повече резолюция, имаме и повече пиксели на инч – 401 срещу 326 в полза на 6 Plus. Друго, поради което ми е доста по-удобно, е Split Screen режимът при хоризонтална позиция.

Камерата

Досега според мен единствено камерата на LG G3 може да се конкурира с тази при iPhone. Винаги съм свалял шапка на оптимизацията на камерата при телефоните на „Епъл“, а тази на iPhone 6 Plus е просто невероятна.
За момента почти няма кадър, който съм направил и не ми е харесал.
Реално камерата няма голяма разлика с тази при Шестицата, но има нещо, което ѝ е Plus, и това е OIS (оптична стабилизация на изображението – б.ред.)

Батерията

Поради по-голямата площ на телефона е имало възможност и за по-голяма батерия – 2915 mAh срещу 1810 mAh. След последния ъпдейт до 8.1.1 имам чувството, че колкото и да ползвам телефона, батерията няма да падне.

По принцип постоянно работя с телефона и от моя гледна точка съм повече от доволен. Слушам доста музика онлайн (Spotify, Youtube), имам синхронизирани няколко мейла, чатя доста (ако има значение – WhatsApp, Facebook) и мога да кажа, че спокойно излизам навън без зарядно в джоба.