7-годишно дете е прието в Спешно отделение на русенската болница след конфликт през междучасието с 10-годишен съученик от същия клас, чиято сила явно не е в ученето. Инцидентът е станал вчера в ОУ „Христо Смирненски“ в квартал Долапите.
Пререканията между учениците стигнали дотам, че 10-годишният блъснал по-малкия си съученик. На място веднага пристигнали родителите на пострадалото дете, които го откарали в болницата. Малчуганът е приет в Спешно приемно отделение със счупена надлакътна става. Направена му е операция и детето вече се възстановява.
В 11.10 часа е получен сигнал в полицията, след това нападателят е предаден на Детска педагогическа стая.
Инцидентът стана повод за разгорещена дискусия във Фейсбук, където се появиха коментари, че подобни конфликти не са рядкост в кварталното училище. Не за първи път и деца се прибирали със синини след часовете. Основа за тях ставали етническите различия - циганчетата са повече от българчетата и често ги налагали, коментират възмутено хората. Част от тях обвиняват учителите, които не предприемали никакви мерки.
За случая началникът на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов научи от „Утро“ в късния следобед и веднага потърси директорката на училището.
Неприятен инцидент, но да се надяваме, че всичко с пострадалото дете ще бъде наред, коментира той минути по-късно, след като получи информация за случая, която би трябвало веднага да му бъде докладвана от училището. 
Не бива да се драматизира прекалено ситуацията, смята директорката на училището Румяна Георгиева. Тя обясни, че двамата първокласници се скарали в междучасието.
Едното момче се затичало в класната стая, другото хукнало след него и го блъснало. При падането момченцето си счупило ръката и излязло в коридора да каже на класната си ръководителка, че го боли ръката. Колежката го отвела в класната стая и понеже в нашето училището имаме медицинско лице само в сряда и петък, веднага се обадихме на Спешна помощ. Надявам се, че този инцидент няма да прерасне в нещо по-сериозно, все пак на децата в първи клас им е потребно повече време, за да се опознаят и да свикнат едно с друго, коментира Румяна Георгиева.