Унизен първокласник не иска да ходи на училище и е в шок от гаврата с него, съобщи баща му Емил Иванов от Русе. От 2 дни 7-годишният му син плаче и е в силен стрес, защото му събули панталона в клас. “Детето трепери, ще го водим на психолог. Ще се консултирам с адвокат, за да заведем дело!”, заяви бащата.

Срамната сцена се разиграла в сряда, когато бабата на дете от класа пристига в ОУ “Ангел Кънчев” и влязла в класната стая. Предния ден Емил дърпал панталоните на внука , който е аутист. След като казала на учителката защо е дошла, бабата хванала малчугана и му свалила панталона за назидание пред всички. “Вместо да ни каже какво е станало, преподавателката му прибрала телефона, за да не ни се обади. Позвъни ни жена, станала свидетел на случилото се”, разказа бащата. От училището обясняват, че момчето си измисля.

“Никой не е събувал панталона на детето, разговарях с учителката и бабата на другото момче”, уточни зам.-директорът на училището Диляна Тачева. Възрастната жена идвала всеки ден да прибере внучето си. Случаят ще се обсъди от педагогическия съвет. Предстои и проверка от Регионалния инспекторат по образование (РИО).

Бащата си спомни, че през есента четвъртокласник е набил сина му. Родители на деца от класа го подкрепят.