Потресаващ клип предизвиква много напрежение, възмущение и коментари не само в Русе, а и в страната. На него се вижда как младеж с голяма жестокост и изключителен цинизъм пребива друг и го кара да му целува краката. Във вторник вечерта пред блока на бияча на улица „Тича“ се събраха група младежи, които настояваха пострадалия да получи извинение, а побойникът да спре с безобразията си, които може да се окажат много повече, отколкото досега са известни. Видеото, което би накарало всеки нормален човек да настръхне, е заснето през април, но е публикувано в социалните мрежи във вторник и веднага получава силна обществена реакция.
Ето какво казва пострадалият от юмруците и ритниците на 17-годишния изверг Иво Бонев: „Около средата на април месец се случи така, че това момче реши, че ще ми нанесе побой, доста брутален. Клипът е една много малка част от това, което се е случило, защото мисля, че боят беше между 15 и 20 минути даже. /Удря ме/ основно в главата, в ребрата, в стомаха, ръцете, краката. Понеже аз тогава имах отношения с едно момиче и той... думите му бяха, че всяко момче, което е било до нея ще бъде пребивано, ще му бъде нанасян побой. Колко момчета са бити преди мен не мога да кажа, но след мен са много - над 10-15 момчета, научавам и за още. Вече съм подал сигнал, написал съм обяснения - абсолютно всичко, приложил съм и клипа като доказателство за това нещо, оттам нататък се надявам органите на реда да вземат мерки, защото това нещо просто не може да продължава. Не очаквах изобщо някаква подкрепа от хората, от абсолютно всеки, който иска да помогне. Да има някаква справедливост поне в този град, защото днес може да съм аз, утре може да е някой друг“.
Друг младеж, пребит само преди няколко дни, също разказа своята история, но пожела да остане анонимен: „На 26 октомври ми беше нанесен побой от Д.*, при което съм със счупено ребро, имам проблеми с ключицата, не трябва да си движа ръката. Ударите бяха навсякъде, имаше голям мерак да ме удря в главата, но аз доста я пазих. Ударите предимно бяха с ръце и крака. Аз имах проблем с едно момче, но ние си го разрешихме нормално, разбрахме се, обаче явно нещо оттам е запалил и е решил да се прави на бабаит. Взе телефона ми и часовника. Бях принуден да си заложа телефона, а пък часовника го задържа. Подал съм сигнал в полицията, ходил съм и на лекар, изкарал съм си медицинско. Зле се чувствам, по принцип трябва да си лежа, да не излизам навън. Ще го осъдя, надявам се поне на пробация, малко да се научи.., да спре с тия работи, защото не е нормално“.
Един от инициаторите на протеста във вторник вечерта е Борис Неделчев, студент по право.
„Това, което знаем за него е, че той е спортист, тренирал е бокс, в момента тренира кану-каяк. Като личност определено има може би някакви комплекси, които се изразяват в това, че не е долюбван особено в обществото, в това, че наистина по този начин той се опитва да се докаже на обществото, да се хареса, да изпъкне, да угоди на егото си и част от тези неща може би са свързани с това, че не е добре възприет“, каза бъдещият юрист.
Според него, за съжаление, е трудно да се получи реално възмездие за преживяното от Иво Бонев.
„Да, клипът изглежда много брутален, и това е факт, но самата медицинска експертиза би показала лека телесна повреда, тъй като не отговаря на нито една от хипотезите за средна телесна и не е подсъдна на прокуратура. Това момче има такова чувство за безнаказаност, тъй като никой не е подавал досега жалби, а и повечето от побоите са с лека телесна повреда“, тълкува ситуацията Борис Неделчев.
Биячът Д.М. е ученик в Спортното училище, тренирал е кану-каяк, но вчера гребните клубове отрекоха да имат такъв състезател. По информация на „Утро“ през последната година е на индивидуално обучение.
След протеста пред дома на побойника, във фейсбук се появи извинение в профил с името Djan Mahmud. 
„Относно клипа, който беше публикуван днес с мое участие, моля за прошка потърпевшия, разкайвам се за простотията, която направих в момент на гняв, което не ме оневинява. Съжалявам за постъпката си, разочаровах много хора, още веднъж се извинявам на (Иво Бонев), на хората около него и неговото семейство за психическите травми, които съм им нанесъл, още веднъж съжалявам. Иво Бонев съжалявам за всичко. Готов съм публично да се извиня на всички засегнати от постъпката ми. В момента съм активен спортист и уроних авторитета на всички спортисти с тази моя постъпка с което още веднъж искам да се извиня на всички хора занимаващи се със спорт. Клипът е сниман АПРИЛ месец в русенско заведение в което бях редовен клиент, но никога не съм работил там. Още веднъж най-искрено се извинявам за грешката, която допуснах!“, гласеше текстът в социалната мрежа. 
Вчера биячът беше арестуван, а този профил беше изтрит. 
* Заради особеностите на българското законодателство и правоприлагане, въпреки че е публично известно, не пишем името на побойника. Като непълнолетен той е под особена законова закрила и след утихването на вълненията около изстъпленията му може да започне серия дела, в които адвокатите му пламенно ще доказват колко много е била наранена крехката му душа от публикуването на името му и как той още не може, а и едва ли някога ще може да се съвземе от сполетялата го депресия, преминаваща в мирова скръб. Подобни случаи не са рядкост и това е още една подигравка в обществото, но това е тема не за журналисти, а за законодатели и правоприлагащи органи, които по дефиниция трябва да съдят не само по буквата, а и по духа на закона.