21-годишният Джамал И., който в новогодишната нощ заби нож в гърдите на приятеля си, остава в ареста. Окръжният съд потвърди наложената от Районния съд мярка и тя вече е в сила.
На 1 януари около 4 часа призори двамата приятели се скарали в района на гаражните клетки до бл.311 в кв. „Чародейка“. От изпития алкохол напрежението между двамата ескалирало. Джамал извадил нож и го забил дълбоко в гърдите на 20-годишния Георги, който се строполил на земята. 
От шурнала кръв Джамал изтрезнял на мига и повикал екип на Спешна помощ, който откарал ранения младеж в болница „Канев“. Предвид състоянието на ранения, веднага е сформиран екип от хирурзи и благодарение на бързата оперативна намеса Георги е спасен. Дори и при най-малкото закъснение инцидентът е можел да завърши с летален изход, пише в доклада на полицаите, които са отишли в болницата след подаден сигнал от дежурния екип. 
Джамал ще остане в ареста до образуване на дело срещу него за нанасяне на средна телесна повреда. Освен това той имал условна присъда за незаконно притежание на дрога. Предвид това съдията е сметнал, че на свобода Джамал може да извърши друго престъпление срещу свидетели на инцидента, които още не са разпитани, или да се укрие.