Пиян от сутринта мъж бил засечен да шофира из улиците на Ветово, но въпреки замъгления поглед той успял да избяга от полицейска проверка, а след като се прибрал вкъщи накарал 11-годишният си син да седне зад волана и да го закара до магазина да си купи бира. Умопомрачителното поведение на бащата, който е съден неведнъж и има една камара пътни нарушения, бе наказано от Русенския районен съд с тлъста глоба.
Историята започнала около 10 часа сутринта на 11 юли тази година, когато Л.Х. бил засечен от дежурни полицаи да кара сеата си със съмнително ниска скорост. Те вдигнали стоп-палката, като указали на шофьора, до който се возел 11-годишният му син, къде да отбие за проверка. Човекът уж тръгнал да спира, но когато видял, че униформените се приближават към автомобила, натиснал до дупка газта и отпрашил със свирене на гуми. Полицаите скочили в патрулката и тръгнали след него с включени сирени, но беглецът се изгубил от погледите им, като минал по черен път в района на сметището във Ветово.
Униформените веднага потърсили подкрепление от свои колеги и в дома на нарушителя били изпратени полицаи. Човекът отказал да даде поисканите за проверка документи. Отказал да даде и проба за алкохол, но около него осезателно се носели изпарения и залитал. Докато полицаите му пишели акт, нарушителят на няколко пъти правил опити да се качи в колата си, тъй като искал да отиде до центъра. След като започнал да буйства заради полицейската забрана да се качва на автомобила и да ходи където и да е, той бил отведен до районното полицейско управление.
Малко след това се прибрал вкъщи и вместо да отиде за кръвна проба в болницата, предложил на сина си да отидат заедно до магазина да купят бира. За да не нарушава за пореден път закона, мъжът накарал 11-годишното момче да седне зад волана. Бира така и не купили, тъй като магазинът бил затворен, но пак успели да дръпнат дявола за опашката. Майката на буйния ветовчанин се обадила на спешния телефон 112 и съобщила, че синът й кара пиян по улиците. Униформени отново били изпратени да проверят подадения сигнал и бързо се натъкнали на автомобила и с огромна изненада видели, че на шофьорското място седи невръстното момче. Баща и син набързо били свалени от сеата и предали ключовете. Мъжът отново бил отведен до полицейското управление, където за пореден път отказал да даде алкохолна проба и не приел варианта да бъде откаран с полицейски автомобил до болницата в Русе за кръвна проба.
В крайна сметка мъжът стигна до съда, а магистратите отчетоха тежкото му финансово положение и това, че работи. Предвид бяха взети обаче и множеството му нарушения на правилата на пътя, между които и застрашаването на живота и здравето на собственото му дете. Той бе освободен от наказателна отговорност и глобен с 4000 лева. Решението може да се обжалва.