Такси блъсна бягащ грабител с изтръгната от ръцете на жена чанта, който изневиделица изскочил пред колата. Младежът обаче успял да се изправи и да избяга,    но впоследствие се е заловен от полицията.
В ранния следобед на 30 декември на тел. 112 е подаден сигнал, че до магазин „Пацони“ на ул.“Чипровци“ такси е блъснало мъж, който се изпречил пред колата ненадейно. На място пристигнал полицейски екип от Второ районно, пред който 55-годишна русенка разказала, че изтеглила 1100 лева от банкомата в магазин „Пацони“, прибрала парите в чантата си, след което тръгнала към колата си, паркирана на улицата. В това време в нея се блъснал младеж, който успял да издърпа дамската чанта от ръцете й и да побегне по  „Чипровци“, където го блъснало таксито. Той обаче успял да се изправи и избягал в посока ул.“Петрохан“. 
Пострадалата описала беглеца като 17-20-годишен, висок около 170 см, слаб, мургав, късо подстриган и с тъмно яке. Уведомени са всички дежурни екипи на полицията и е започнало издирване. Грабителят е заловен в кв.“Чародейка“, а п о време на издирвателните мероприятия униформените са хванали и 24-годишен русенец с наркотици. Той доброволно предал на полицаите плик с марихуана, кутийка от дъвки с трева и един боен патрон, предназначен за търговия.
По двата случая са образувани досъдебни производства.