8 години и половина затвор е окончателното наказание за трафиканта Велизар Дамянов. Присъдата, която му наложи Русенския районен съд, бе потвърдена от магистратите на втора инстанция. Отнети му бяха 22 200 лева, получени от сутеньорския му „бизнес“. Младият мъж ще трябва да плати 35 000 лева глоба, както и 60 000 лева обезщетение на Диана /името е умишлено променено/ за плътските и емоционални мъчения, които момичето е трябвало да преживее заради многобройните платени сеанси под негово ръководство.
Велизар, по прякор Глигана, се занимавал с внасяне на коли от чужбина. Макар че живеел с приятелката си, той се увлякъл по 22-годишната Диана и започнали връзка. Няколко месеца по-късно започнал да й сваля звезди като й обяснявал, че има сериозни намерения към нея и иска да се оженят, да имат деца и да живеят в хубава къща, но за целта ще им трябват доста пари. Предложил й да заминат да работят в чужбина - на автомивка в Германия, където да спечелят пари, с които да живеят добре в България.
Момичето разказало за любимия си на родителите си и те поискали да се запознаят с него, но това така и не станало. Велизар все отлагал срещите с кандидат-тъстовете с обяснението, че бил дебел и искал първо да отслабне преди да им се представи.
Малко по-късно той предложил конкретен начин Диана да започне да изкарва пари - като се регистрира в сайт за запознанства и започне да предлага секс за пари. Момичето категорично отказало да върши подобни неща, но мъжът до нея я уверил, че след ласките без чувства сапунът щял да измие всичко. Увещаването да продава тялото си било ежедневие и така Велизар психически я тормозел. Обяснявал й как когато забогатеят ще й купи най-хубавата булчинска рокля за сватбата им и няма да й позволи да работи, а ще живее щастливо и в охолство, като той ще се грижи за нея.
Накрая, след всички психоатаки, тя склонила, а в края на август 2012 година срещу 100 лева в Русе обслужила първия си клиент. През сълзи обяснила на Велизар, че след направеното се чувства омерзена, но той започнал да я успокоява като прибрал припечелените пари. Диана спряла да търси клиенти за платен секс, а това никак не се харесало на любимия й и той сменил тона - от благ и грижовен бъдещ съпруг станал агресивен и обяснявал, че е пребивал хора за пари. За да го успокои, младата жена заработила още 150 лева от платени ласки.
В началото на 2013 година заминаването уж за работа в автомивка в Австрия било уредено, а Диана щяла да извършва „сухо почистване“ с прахосмукачка на колите. Още с пристигането им в Линц обаче станало ясно, че действителността е друга. Позната на Велизар веднага ги завела в турски бар, където Диана можела да припечелва по 35 евро на ден като сервитьорка и да си докарва допълнително пари, като обслужва сексуално клиентите на заведението. Тя категорично отказала, но решението вече било взето. В крайна сметка момичето започнало работа в публичен дом, Велизар й направил еротични снимки, които обикаляли сайтове. Сменила няколко бардака, като дори получила здравна книжка, че може да упражнява най-древната професия. Момичето се изповядало на българка от публичен дом в Линц, че не иска да продава тялото си и се чувства много зле, но обича Велизар и трябва да спечели пари, за да може той да си купи автомобилна платформа. Планирала как ще изгори разголените и неприлични дрехи, които той й купува, за да привлича повече мъжки погледи и да предизвиква апетита им. Велизар контролирал колко мъже обслужва любимата му и прибирал парите. Всичко това следял, като водел на отчет презервативите, които й давал. Така за около три месеца проституция Диана заработила 22 200 лева. Междувременно обаче чрез Фейсбук момичето се свързало с другата приятелка на Велизар, която й разказала, че двамата са още заедно и че тя го чака да се върне от Австрия. Така разбрала, че е лъгана и използвана и любимият й въобще няма намерение да се жени за нея, а само иска да печели пари на нейн гръб. Тогава и българската му изгора всъщност научила, че мъжът до нея е с друга жена в чужбина. Диана на момента поискала да се прибере в България, но Велизар не й дал пари. Тя обаче получила паричен превод от майка си, успяла да се прибере и решила да подаде жалба в полицията.
Съдът посочи, че Велизар е бил манипулативен, целенасочен и упражнявал натиск върху момичето, за да я склони да продава тялото си и потвърди наказанието му от 8.5 години затвор. Присъдата е окончателна.