Доходоносна работа като берачка на ягоди в Гърция обещал на своя непълнолетна жертва сводник. Оказало се обаче, че истината била друга - момичето трябвало да проституира. За ужасяващата схема сутеньорът вече се сдоби с присъда, но подлъганата тийнейджърка заведе отделно дело срещу него заради преживения кошмар, който по нейни думи продължава да отеква в съзнанието й до днес и дава отражения на целия й живот. Затова поиска Районният съд да го застави да й плати 20 000 лева обезщетение.
Зловещата история е още от лятото на 2014 година, когато С.Я. започнал да изпълнява плана си и се разпрострял из Тетово и Бяла. Успял да омотае в мрежите ди две тийнейджърки, една от които дори не била навършила пълнолетие, които първоначално били заставяни да обслужват клиенти в Русе, а след това се породила идеята да бъдат пращани да продават телата си и зад граница - в гръцкото село Андравида. За стореното той се сдоби с тежки обвинения и вероятно щеше да бъде пратен с присъда в затвора, но предпочете да направи пълни самопризнания и да се споразумее с прокуратурата, с което през октомври 2018 година получи облекчено наказание от 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба. 
Около 2 години по-късно бе наказан за действията си по друг параграф - за живота в страх, причинени емоционални травми, невъзможност да излиза и да контактува с хора, а само със семейството си - това бил резултатът за едно от момичетата. Съдът на първа инстанция бе категоричен, че дори 5 години след преживения кошмар младата жена продължава да е в плен на ужаса и състоянието й не се подобрява, затова осъди сводника да й плати 15 000 лева обезщетение, но решението може да се обжалва.