Надеждни усукани изолирани проводници ще осигурят по-стабилно електрозахранване на живеещите в местността „Беленска гора“ в района на град Бяла в суровите зимни условия, когато въздушната мрежа е най-уязвима на атмосферни условия. Екипи на „Енерго-Про“ вече подмениха мрежата ниско напрежение в района на електропровод „Бистренци“ и трафопост „Горски кът“. Обновената въздушна мрежа ще подобри електрозахранването в района, тъй като тези проводници са по-устойчиви на неблагоприятни климатични условия.
В края на октомври снежна буря нанесе сериозни щети на електроразпределителната мрежа по трасето на електропровод „Бистренци“ в района на град Бяла. Нападалите от снега и бурята дървета скъсаха множество проводници, потрошиха изолатори и куки по мрежата ниско напрежение и оставиха без електрозахранване десетки вили, хижи и ресторант „Горски път“ в местността.
Екипите на „Енерго-Про Мрежи“ от град Бяла, в сътрудничество с Общината, която помогна за разчистване на пътя до „Беленска гора“, спешно обходиха района и направиха анализ на щетите. За тяхното отстраняване бяха мобилизирани всички електромонтьори от града, които усилено работиха по възстановяване на повредите от зимната стихия. Подменени бяха всички скъсани проводници, както и повредените и изпопадали изолатори.
Модернизирането на електрическата мрежа в района с по-устойчиви усукани изолирани проводници гарантира по-стабилно електрозахранване в навечерието на новия зимен сезон, казаха от „Енерго-Про“.