Не се плашим от избори сега и веднага. Ако отидем веднага на предсрочни парламентарни избори, няма да има актуализация на бюджета. И точно затова казваме, че в момента това е недопустимо.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

"Ако вървим в тази хипотеза за нещо, което би могло да създаде крехко мнозинство в един управленски мандат, това означава нестабилност", коментира още Цветанов. По думите му ГЕРБ с Патриотичния фронт и Реформаторския блок събира 126 гласа. "Всичко ще зависи от политическите партии и затова правим тези консултации", добави той.

Относно проблема с КТБ и предложения закон за банките от Делян Пеевски и Йордан Цонев, Цветанов заяви, че трябва да се запознаят подробно с текста.

"Не знаем какви са разговорите, които са водени с акционерите и с Оманския фонд. Трябва да се вземе политическо решение. И трябва да се понесе отговорността от БНБ. Затова всички парламентарно представени партии се обявяват за оставка на Искров", подчерта Цветанов.

Относно имунитета му като депутат, Цветанов заяви, че вчера е депозирал писмо в деловодството на парламента, "с което съм се обърнал към главния прокурор, за да ми се поиска имунитета по всички дела".

"През 2015 година предстоят избори за местна власт, които ще се състоят със сигурност. В тази посока ние трябва да подготвим партията в това състояние, в което наистина трябва да изградим гръбнака, защото знаете, че местната власт реализира секторните политики", обясни Цветанов и добави, че няма да е вътрешен министър, я ще се занимава с парламентарната група и структурите.