Румънски ТИР помля 30 метра от парапета на Писанския мост и едва не падна в река Бели Лом.
Инцидентът е станал вчера в 3.30 часа. Камионът „ДАФ“ със 17 тона пана в него пътувал към Дунав мост. Предполага се, че шофьорът е задрямал, а камионът се е движил с несъобразена с пътната обстановка скорост. Когато стъпил на хлъзгавия от мокрия сняг Писански мост, поднесъл, шофьорът не успял да овладее волана, тирът навлязъл в насрещното платно и се ударил в парапета, като отнесъл близо 30 метра от него. Шофьорът се опитал да се върне на пътя, но част от ремаркето  увиснало от моста, а парче от скъсания парапет се врязало в камиона и разрязало резервоара, откъдето изтекло цялото гориво.         
Заради тъмнината румънецът първоначално не разбрал какъв късмет е извадил, но като видял на светло 30-метровата пропаст долу, осъзнал, че се е спасил по чудо.
Екипи на пожарната, Пътното и полицията във Ветово пристигнаха на мястото на инцидента. Спасителите срязаха част от парапета, за да освободят камиона, но това не се случи и по обед на помощ пристигна 80-тонен кран на „Пътно поддържане“, който повдигна ремаркето. Срязана и извадена беше още една част от металния парапет, която се бе огънала между колелата. Кабината на камиона беше издърпана от фадрома, а ремаркето беше закачено на влекач и извадено на пътя. Цялата операция трая 2 часа и в 14.30 часа движението по моста бе подновено.
Още девет катастрофи, шест от които с пострадали хора и три само с огънати ламарини, станаха в събота по време на обилния снеговалеж. Черната серия е започнала в 13.15 часа, когато на пътя Бяла-Попово кола с добричка регистрация се обърнала в канавката. Пътничка на задната седалка е получила натъртвания на десен крак и ръка. Час по-късно водачът на микробус „Фолксваген Транспортер“ се унесъл по заснежения път Русе-Варна в района на Писанец и се забил в крайпътно дърво вдясно. В резултат от удара главата на пътник обилно е кървяла,  но прегледът в болницата показал само порезна рана. В 15.10 часа преди Сливо поле шофьорът на русенски „Фиат Пунто“ изгубил контрол над волана и се блъснал челно в идващ насреща силистренски опел. От удара водачът на фиата е със счупени ребра. Съпругата му е останала затисната от смачканите ламарини и се наложило екип на пожарната да разреже купето и да извади жената. Тя е с двустранна фрактура на таза и е настанена за лечение в болницата.
В 16 часа след Басарбово в посока Две могили водач на хюндай губи управление и се блъска в дърво. Шофьорът е със счупена дясна ръка и е настанен в ортопедия. Час по-късно 20-годишен без книжка се унесъл с фиат преди Две могили и се преобърнал в храстите. При каскадата младежът е счупил костите на лявата си длан. В 17.30 часа водачка на мазда при ляв завой на кръстовище в Бяла е блъсната отзад от дайхацу. От сбъсъка шофьорката е със счупена дясна ключица, а мъжът до нея е с порезни рани по лицето. Дрегерът е показал, че водачът на дайхацуто е с алкохол над 1 промила. Шофьорите в другите катастрофи са с отрицателни проби за алкохол.
Извън официалния бюлетин на МВР останаха няколко инцидента, в които нямаше пострадали хора. В Средна кула джип БМВ бе ударен отзад от кола. В района след хижа „Приста“ пък друг шофьор на баварец излетя от пътя в тревата, а в града фиат се наниза в задницата на миниван на ул.“Борисова“.