Втори необичаен протест организират общинските съветници от Ветово. Само месец след като избраха да заседават не в зала, а на един от най-разбитите пътища от републиканската пътна мрежа в региона - между Ветово и Глоджево, те готвят нова блокада в сряда. Този път на Писанския мост. Разклонът за Писанец от пътя Русе-Варна всъщност е началото на 12-километровата отсечка, от която се влиза в общинския град и която е в ужасно състояние с много дупки и пропадания.
Първия път протестът беше, за да покажем окаяното състояние на пътя, като тогава заявихме, че ако в рамките на един месец няма предприета инициатива за частичен или текущ ремонт на проблемния пътен участък, ще блокираме и входовете на общината. Сега това ще се случи на Писанския мост. Трябва да сме последователни, защото жителите на общината питат и с право, каза председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед, като допълни, че това е пореден опит за решаване не инфраструктурните проблеми в общината. 
Участъкът от 12 км между Глоджево и Ветово се минава от автомобилите за 30 минути, а ако преди зимния период дупките по този път не се запълнят, той ще стане непроходим, притесняват се хората в района.  
Крайно неудовлетворени са останали общинските съветници и хората от общината от отговорите на регионалния министър Петя Аврамова на парламентарния контрол в два поредни петъка, след като русенските депутати Бюрхан Абазов от ДПС и Пенчо Милков, Крум Зарков и Георги Стоилов от БСП алармираха за необходимостта от спешен и неотложен ремонт на пътя. Както „Утро“ писа, според Аврамова пари за ремонт на пътя между Ветово и Глоджево ще се търсят догодина, но подобни добри пожелания жителите са чували години наред и досега не са видели реални действия.  
В тази връзка вчера д-р Мехмед се срещна и с шефа на областното пътно управление Ростислав Стефанов, но дали има лъч светлина ще стане ясно в началото на 56-то заседание на общинския съвет на 31 октомври в района на Писанския мост. То започва в 9.30 часа, а в зависимост от това какво ще каже Пътната агенция, ще се реши дали да бъде затворено движението. Очаква се на заседанието на пътя съветниците отново да получат подкрепа от жителите на общината. Първа точка в дневния ред е приемането на декларация, но тя не е във връзка с лошото състояние на пътя, а със сметосъбирането и сметоизвозването на територията на общината.