Пиян шофьор се вряза с мерцедеса си в парапета на моста на Охлюва и колата увисна над стария мост над жп линията. За 40-годишния М.Д. инцидентът приключи със счупен крак, а 14-годишната му дъщеря, която пътувала с него, е с леки натъртвания по тялото.
Зрелищната катастрофа стана в 18.15 часа в неделя на пътния възел „Стефан Стамболов“ и бул.“България“. М.Д. влязъл с висока скорост в левия завой откъм комплекс „Брани“ и колата се унесла. Шофьорът изправил рязко волана в опит да я стабилизира, но мерцедесът прегазил мантинелата вдясно, която отделя пешеходна ивица от пътя, и се забил в паната на моста. От удара част от мантинелата пробила шофьорската врата и се забила в левия му крак. Предницата на колата пък съборила три двойни пана на моста и увиснала над старата част на съоръжението, което е на около 1.5 метра под сегашния път.
Свистенето на гуми и трясъкът от двата последователни удара в мантинелата и паната били толкова силни, че са се чули в блоковете около фурна „Шогун“ по ул.“Стефан Стамболов“ и по ул.“Мидия Енос“.
След инцидента дъщерята на водача излезе от колата с оплаквания от болки по цялото тяло. Баща й остана затиснат в колата до идване на пожарната, която го извади с разкъсана лява подбедрица. Двамата бяха откарани в болницата с две линейки. М.Д. е настанен в ортопедия, а момичето е освободено на домашно лечение.
При проверката с дрегер стана ясно, че катастрофиралият е карал с 2.39 промила алкохол, като тази стойност бе потвърдена и от последвалото кръвно изследване. Оказа се, че М.Д. няма книжка, защото му е отнета отново за пиянско шофиране.
На мястото на катастрофата имаше много мъже от квартала и роднини на М.Д., дошли да видят какво точно се е случило. Почти всички цъкаха с език и коментираха, че ако по това време по пешеходната ивица зад мантинелата са се движили хора, щеше да има жертви.
Още вчера ремонтна група от Общината се зае с поставяне на нова мантинела и пана на моста.