Вече е подписан акт 16 за моста над река Бели Лом край Писанец по пътя Русе-Разград, с което се слага и край на ремонтните дейности, продължили шест месеца. Въпреки че движението по съоръжението беше пуснато още през август, реконструкцията продължи по долното строене на моста. 
Всички възложени от пътната агенция дейности за рехабилитацията на съоръжението са приключени. Изцяло е подновено пътното платно и тротоарите, ремонтирана е отводнителната система. Поставена е нова хидроизолация, дилатационни фуги, два пласта плътен асфалтобетон, ограничителни системи, парапети, хоризонтална маркировка. Извършено е и цялостно саниране на връхната конструкция и долното строене, като за ремонта бяха инвестирани близо 5 млн. лева. 
Трафикът по Писанският мост е изключително интензивен, тъй като първокласният път осигурява връзката на Североизточна България с Румъния. Съоръжението е с дължина 383 м и височина близо 65 м, като от въвеждането му в експлоатация през 1974 година досега не бе обновявана носещата конструкция. Строителните дейности бяха поверени на ДЗЗД „ОРС-Т“, което включва фирмите „ОРС Инфраструктура“ и „Пътинженерингстрой-Т“. Строителният надзор е осъществен от „Пловдивинвест“, а авторският - от „Трафик Холдинг“.