Полицаите излизат на протест пред президентството заради орязаните им социални права. Конкретната дата на протеста ще стане ясна до края на днешния ден или утре. Това съобщи пред "Хоризонт" Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От синдиката очакват голяма подкрепа за служителите в МВР. Валентин Попов обясни пред "Хоризонт", че протестът ще се проведе не пред сградата на Министерския съвет, а пред президентството, защото в момента страната се управлява от служебен кабинет, назначен от държавния глава. Причините са:

Работата на един консултативен съвет към Министерство на труда и социалната политика, която премина на тъмно, без никаква информация за всичко това, определено разбрахме, че България е поела някакви ангажименти пред Европейската комисия, за които се очаква да засегнат в една или друга степен или по един или друг начин наши социални права. Това нещо е станало не само без наши представители да участват, това стана без дори да бъдем информирани.

В МВР очакват подкрепа за действията си от други синдикати като този на служителите в затворите, както и от други синдикати в сектор "Сигурност".

Валентин Попов обясни, че протестите ще бъдат в рамките на разрешените от закона действия.