Градинката пред Окръжна прокуратура в Разград се изпълни с гневни хора, протестиращи срещу мудността на правораздавателната система и все още разхождащия се на свобода причинител на смъртта на двама младежи от село Езерче.

Роднини, близки, приятели и познати на двете момчета, загинали при зверска катастрофа това лято на 2 километра от Разград, в посока Русе, при която само пияният шофьорът се спаси с охлузвания, а двама младежи, единият от които трикратен шампион на България по борба, загинаха. Неправоспособният и вече с пет подобни нарушения шофьор е на свобода срещу 5000 лева гаранция и съселяните му потръпвали при всяка среща с него.

"Протестът е заради това, че тези две невинни момчета загинаха заради свой приятел, който шофира постоянно в пияно състояние и е неправоспособен. Те загинаха, защото искаха да му помогнат, да не се прибере в Езерче сам в пияно състояние, за това, че не си е оставил колата в Разград, за да си хване такси. Те загинаха, а той е на свобода. Продължава да пие, продължава да се разхожда из селото. Това му е пето провинение. Защо държавата е безучастна? Защо той се разхожда на свобода", попита опечалената майка на едно от момчетата, държейки медалите му, които то е спечелило от борба.

Огнян Дамянов, окръжен прокурор на Разград, се опита да обясни, че правосъдие на улицата не се раздава, но хората бяха прекалено разгневени, за да разберат аргументите му. При разговор в кабинета му, близките на загиналия шампион обясниха, че окръжният прокурор е обещал да вземе нещата в свои ръце. Присъстващите бяха призовани да свидетелстват, ако някой види неправоспособния водач отново зад волана.

Тежката катастрофа се случи на 26 юли. На прав участък лек автомобил "Фолксваген" навлиза в насрещното платно, напуска пътя и се удря в крайпътно дърво. На място загиват возещите се от дясната страна в колата /отпред и отзад/ момчета - 18-годишно и 22-годишно. Само с охлузвания се отървава пияният водач на автомобила.