„В България няма държава. Липсата на квалифицирани кадри е кошмар за бизнеса, привличането на чужди инвеститори е последната грижа на управляващите заради прилаганите тромави и безсмислени процедури.“ С тези думи посрещна водачът на листата на Реформаторския блок Румен Христов и колегата му Христо Милков изп.директор на „Балканцинк“ Георги Павлов. Фирмата е обявена за инвеститор №1 за миналата година, а директорът Павлов е българин, който след дълги години успешен бизнес в Италия решава да инвестира тук с италиански партньори.
„От Реформаторския блок сме категорични,че подкрепата за малкия и средния бизнес ще бъде наш приоритет. Обещаваме спокойствие, защото знаем, че само така ще могат да бъдат създадени нови работни места и малко по малко да се реши въпросът с голямата безработица и ниските доходи. Няма да позволим да се притискат и изнудват работодателите“, категоричен беше Румен Христов.
По-късно водачът на реформаторите заедно с други кандидати за парламента от листата на обединената десница с №7 бяха на пазар в град Бяла, където отговориха на всички въпроси, включително и трудните и неприятните, и бяха изпратени с усмивки от събеседниците си.