От Реформаторския блок имат изготвена платформа при постигане на съгласие и предложение за следващия етап от преговорите. Те предлагат в спешен порядък формиране на секторни работни групи за уточняване на конкретните параметри и календар на програмата за управление в следните сфери: правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социални политики, интеграция и права на малцинствата.
Реформаторите имат изготвена и платформа за формиране на отговорно, управленско мнозинство в 43-ото Народно събрание, поставяйки като част от основните приоритети демонтиране на модела на срастване на политическата, икономическата, съдебната и медийната власт, станал известен в обществото като модела „КОЙ?”. Според Реформаторският блок „този тумор” е в основата на неработещите институции, корупцията, отказа от правосъдие, запушването на икономическата инициатива, ниските доходи и бедността.

Реформаторите определят като политическите носители на този модел партиите формирали мнозинството в 43-ото НС: БСП, ДПС, "Атака" и ББЦ и се ангажират с изолирането им от политическата власт за мандата на 43-ото НС, както и с целенасочената система от реформи, водещи до отстраняването им от икономическите лостове на държавата, съдебната система, националната сигурност на медиите.

По отношение на съдебната система Реформаторският блок поставя акцент върху възстановяването на законността чрез провеждане на радикалната реформа в съда и прокуратурата, включваща следните цели: справедливост и независим съд, премахване на политическото влияние върху съда и съдебната власт, ефективно правосъдие в разумни срокове, електронно правосъдие, прозрачност на назначенията в съдебната власт. Според реформаторите сегашната съдебна система лишава гражданите от справедливост, икономиката от развитие, създава непредвидима среда за инвеститорите и обрича политическата система на корупция.

Друг приоритет за Реформаторския блок е активно участие във формиране на силни и единни позиции на НАТО и ЕС като гаранция срещу непосредствените заплахи за националната сигурност, активна политика в посока защита на интересите на българските граждани в чужбина, както и преразглеждане на отношенията с Русия през отстояване на българските и европейските интереси. Гарантиране на българския интерес и националната сигурност в големите енергийни проекти.

Реформаторският блок, основавайки се на традиционната българска толерантност, ще се противопоставим на всякакви прояви на националпопулизъм, ксенофобия, расизъм, религиозен фундаментализъм и нарушение на човешките права, се казва в платформата.

Документът е подписан от Божидар Лукарски, Радан Кънев, Меглена Кунева, Николай Ненчев и Корман Исмалиов и е адресирана до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов с приложено копие до преговорния екип на партията – Менда Стоянова, Цецка Цачева и Румяна Бъчварова.