Полицаи от Главна дирекция (ГД) ”Криминална полиция” задържаха мъж, укривал се 18 години от правосъдието, това съобщиха от пресцентъра на МВР. 41-годишният Д.Х. бил обвиняем по следствено дело за извършено убийство по особено жесток и мъчителен начин на 45-годишен жител на Разград.
41-годишен мъж, укривал се 18 години от правосъдието, е задържан днес при полицейска операция, проведена от служители на отдел “Издирване” при ГД”Криминална полиция” и колегите им от СДВР. Д.Х. от град Лозница бил обявен за общодържавно издирване в края на 1996 година с мярка “задържане под стража” като обвиняем по следствено дело за извършено убийство по особено жесток и мъчителен начин на 45-годишен жител на Разград.

Престъплението било извършено на 7 декември 1996 година в съучастие с още други петима мъже. По информация на криминалистите, през годините Д.Х. се е укривал в различни европейски държави. На 19 юни 2014 година той е получил 6-годишна присъда „лишаване от свобода” от Окръжен съд-Разград за извършеното престъпление.

В резултат на оперативно-издирвателната работа служители на отдел “Издирване” при ГД”Криминална полиция” получили информация нова информация за евентуалното пребиваване на издирвания на територията на София. Предприети са действия по локализиране на Д.Х. на територията на столичния район „Слатина“. Около 11:00 часа той е забелязан и по-късно е задържан в близост до хотел в ж.к. „Христо Смирненски“.

Предприети са действия по изпълнение на постановлението за привеждане на мярката “задържане под стража”.