Собственици на новия iPhone 6 публикуваха в социалните мрежи снимки на смартфоните си, които са придобили странни форми след съвсем кратко носене в джоба, пише в. "Дейли мейл".

След като в петък новите модели мобилни телефони бяха пустани в официална продажба, милиони побързаха да се сдобият с апарати, като част от новите придобивки изненадващо се огънаха.

И докато изпълнителният директор на "Епъл" Тим Кук се опита на няколко пъти да обясни, че това всъщност не е дефект, а ефект на мекия дисплей и изработката на тялото от алуминий, то притежателите на iPhone 6 и iPhone 6 Плюс не са настроени толкова позитивно.

„Държах iPhone 6 Плюс за 18 часа в джоба си, а вижте на какво прилича сега“, казва един потребител.
„Седях си в кафенето и разглеждах телефона, докато изведнъж не усетих, че отражението в дисплея е изкривено. Като погледнах iPhonе-а от страни, си дадох сметка, че се е изкривил“, споделя друг.

„Твърде тънък е, затова се огъва така“, критикува трети.
За почитателите на „Епъл“ обаче това огъване си е направо атракция.

„Обичам новия си телефон. Особено това, че се криви“, казва един от защитниците на марката.
След като пуснаха новите модели смартфони из магазините, от „Епъл“ обявиха, че това е най-големият ръст в продажби на мобилни телефони (бел. ред. 10 млн. долара само за един уикенд), които са отчитали.