Сръбският президент Томислав Николич не е никак доволен от сръбските журналисти заради начина, по който те отразяват неговата функция на държавен глава. В телевизионно интервю той намеси и арестувания в Сърбия български банкер Цветан Василев, като през цялото време го наричаше българин, а не използваше името му, предава кореспондентката на "Дарик" в Белград.

"Когато се случи нещо в Сърбия, ако някой човек е обвинен в нещо или има съмнения, че е виновен за нещо, журналистите намират отнякъде снимка, на която съм с него. Сега си имам и свой българин", каза Николич.

„Някой купува фабриката за стъкло в Парачин, инвестирал е в производствена линия, която напълно спира вноса на стъкло и започва износ на стъкло от Парачин... Попитаха ме: „Г-н президент, искате ли да отворите фабриката за стъкло в Парачин?" Защо не? А сега българинът се оказа мой", възнегодува Николич.

Макар че сръбският президент е недоволен от появилите се в медиите негови снимки с чакащия екстрадиция в България банкер, той не коментира нищо във връзка със съмненията, появили се в сръбските медии, че негови съветници покровителстват Цветан Василев.