В разгара на предизборната кампания журналистката Маргарита Михнева смята, че е важно „да се разкости” аферата Костинброд, за да не повтарят подобни случаи. „Много преди деня за размисъл ДАНС и прокуратурата знаят за какво става въпрос и работят”, заяви тя в „Предаването” по TV7.
Според Михнева, основният проблем в случая е изтичането на информация от ДАНС. Според нея Николай Бареков, в качеството си на журналист тогава, е постъпил нормално като е изнесъл информацията, за да си вдигне рейтинга. Същото важи и за Мая Манолова, която е политик от БСП и е нормално да се възползва от информацията. С действията си и с изваждането на показ на „аферата”, обаче, те са прекъснали разследването на ДАНС и на прокуратурата и затова единственият обвиняем по случая е главният секретар на Министерския съвет.

Журналистката повдигна въпроса дали течът е дошъл от тогавашния заместник-председател на ДАНС Димитър Йорданов и дали той е уволнен точно заради това. „Защо спряхте разследването”, попита тя и Бареков и Манолова.

Лидерът на „България без цензура” се включи пръв по телефона. Вместо да отговори директно на въпроса, той започна да обяснява, че целият принос за разкриването на случая бил негов, а не на Мая Манолова. „Ако тя е направила това разследване, не е ли по-добре да я направят главен прокурор, вместо да седи в Кюстендил и да кудкудяка като кокошка?”, каза той по адрес на червеното острие.

„Със сигурност знам, че този сигнал не тръгна от Мая Манолова”, заяви Бареков и обвини бившата заместник-шефка на парламента, че си е направила „гол PR” с аферата. Самият Бареков получил информацията от два източника – хора от ДАНС и от съдебната система, а накрая той отишъл сам на място и се уверил с очите си, че се печатат повече бюлетини.

„В петък следобед (преди деня за размисъл) е бил уведомен Росен Плевнелиев. Той е имал възможност да се обърне към нацията и да предупреди какво се прави там. Президентът си е затраял. Междувременно 700 хил. бюлетини са заминали”, каза още той.

Настоятелните въпроси на Михнева „Ти ли преобърна изборите?”, останаха без отговор.

По телефона се включи и кандидат-депутатът на БСП Мая Манолова, с което напрежението в студиото се покачи още повече. „Кое пое отговорността, че изтече информацията от ДАНС”, подхвана я Михнева. Оказа се, че Манолова е вдигнала телефона без да знае за какво става въпрос.

„Аз не знам в какво предаване ме включвате – вие ли го водите, има ли друг водещ”, оплака се Манолова, която била на предизборна среща в едно село. Тя отрече да познава Димитър Йорданов от ДАНС и той да й е дал информацията. Манолова припомни, че ръководството на ДАНС тогава е назначено от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, следователно не е логично от там да са дали сведения на един член на БСП.

„Твърдението, че прокуратурата е попречила на разследване на ДАНС, е абсурдно”, заяви Манлова на висок глас. „Вие изнесохте информацията, вие прекъснахте разследване”, упрекна я Михнева преди да е завършила думите си. „Дължите ми извинение”, настоя социалистката. „Вие дължите извинение на главния прокурор, защото не го оставихте да си свърши работата”, отвърна журналистката.

Манолова обясни още, че е получила сигнал и го е препратила на прокуратурата, както би трябвало да направи всеки гражданин. „Нямах никаква възможност да предвидя какви ще бъдат действията на прокуратурата”, заяви тя. Михнева не прие отговора, като изтъкна, че един юрист не може да се оправдава така.

„Сигналът дойде от граждани, които вероятно бяха свързани с въпросната печатница”, призна най-накрая Манолова. „Предполагам, че вие участвате в друг сценарий, чийто смисъл аз не разбирам”, упрекна тя Михнева.

Водещият Косьо Филипов едва укроти страстите с покана към социалистката за гостуване в „Предаването” следващата неделя.