България ще участва на Световното първенство в секция "Улов на риба на плувка", което ще се проведе на риболовен канал "Св. Марина" в Хърватска.

Отборите са съставени от 5 състезатели + 1 резерва. Участниците в нашия отбор са: Аркади Райчин и Валентин Тотев от КСР Стара Загора. Именно старозагорският клуб спечели Републиканското първенство по плувка. Симон Симонян от КСР Янтра Горна Оряховица, Румен Витков (Биг Фиш), Даниел Василев (Лебед Бургас) и Мариан Маринов (Видракс). Делегати са Георги Михайлов, Калин Митранов и Красен Николов.

"Много сме амбицирани да се докажем. Дано имаме повече късмет и да постигнем нещо значимо" сподели Аркади Райчин, който преди няколко месеца стана републикански шампион.

Състезанието ще се проведе в 2 манша с продължителност 4 часа, които стартират на 13 и 14 септември. Българският отбор заминава седмица по-рано, за да може да тренира няколко дни и да свикне с тънкостите на водоема.

"Очаквам едно наистина трудно състезание. На Световно първенство няма слаби отбори, но аз винаги съм бил оптимист. Защо да не постигнем нещо значимо сега?", заяви председателят на Българска федерация по риболовни спортове (БФРС) Георги Михайлов.

Фирма "АкваСпорт" снабдява състезателите с всички видове захранка, която им е нужна, а БФРС осигурява 2 пътнически микробуса, с които да пътуват до Хърватска.