Днес актьорът Чарли Шийн става на 49 години. Рожденото му име обаче е малко известно - Карлос Ъруин Естевес. Той е син на актьора Мартин Шийн и е роден в Ню Йорк.

През 1984 г. участва във филма за виетнамската война "Взвод", който е отличен с награда "Оскар". Въпреки това за широката публика най-емблематичната роля на Чарли Шийн е превъплъщението му в чичо Чарли от сериала "Двама мъже и половина".

Чичо Чарли Харпър е съвсем същият като истинския Чарли Шийн. Богат и спокоен човек, той обича хубавите жени, уискито и наркотиците. Тези му предпочитания със сигурност са спомогнали той да бъде отстранен от сериала "Двама мъже и половина" в края на осми сезон.

Въпреки че сега Алън и Джейк са в компанията на Ащън Кътчър, "Двама мъже и половина" не е същият без присъствието на чичо Чарли.

Наскоро Шийн изигра роля и във втората лента за Мачете. Той играе ролята на президента на САЩ. Във филма си партнира с не по-малко известни звезди - Лейди Гага, Джесика Алба, Мел Гибсън и Антонио Бандерас.

Съвсем скоро актьорът привлече вниманието върху себе си, като участва в предизвикателството с ледената кофа с вода по свой собствен начин. Вместо да се залее с ледена вода, актьорът изсипа върху главата си тенджера с банкноти на стойност 10 000 долара, които дари за каузата.
По случай рождения ден на актьора сме приготвили галерия със снимки на Чарли Шийн. Сред тях ще можете да намерите и фотоси още от 90-те години, на които актьорът е неузнаваем - с очила и катинарче!