Актьорът Чарли Шийн се заля с пари, а не с вода. Той също се включи в благотворителната кампания на фондация ALS, в която известни личности се заливат с ледена вода в подкрепа на борбата срещу амиотрофичната латерална склероза.

В кампанията известни личности се заливат с ледена вода, а след това предизвикват друга знаменитост да се включи в предизвикателството. В случай на отказ за участие, трябва да се дарят пари на фондацията.

Чарли Шийн също се включи. Той се заля не с вода и лед, а с банкноти. Той бе номиниран от канадския хокеист Раян Милър. Във видеото актьорът обяснява мотивите за постъпката си, а след това отправя предизвикателството към актьорите Аштън Къчър и Джон Крайър и продуцента Чък Лори от сериала "Двама мъже и половина".

"Опа… това не е лед. Това са 10 000 долара в брой, които ще даря на фондация ALS. Нека си кажем истината, ледът ще се стопи, но парите наистина ще помогнат на хората", каза чичо Чарли. "Призовавам Джон Крайът, Чък Лори и Аштън Къчър да сторят същото като мен. За добра кауза е", добави той.

Джон Крайър, който в сериала се казва Алън, и заместникът на чичо Чарли приеха предизвикателството с ледената вода.