Началникът на Агенция "Митници" Ваньо Танов обяви конкурс за директор на сливенградската митница.

На 9 август служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди на доскорошния директор митниците Павел Тонев да прекрати конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград след получен на 8 август сигнал за нередности по конкурса. Тогава бе възложено на Инспектората на Министерството на финансите да извърши проверка по случая.

От митниците днес съобщиха, че със заповед на директора на Агенция "Митници", на основание Закона за държавния служител и във връзка с Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители, е обявен конкурс за длъжност "началник на митница" в Митница Свиленград.

Кандидатите трябва да притежават висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки с минимална образователна степен "магистър". От кандидатите се изисква също 7 години професионален опит, както и пет години професионален опит на ръководна длъжност.

Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: "Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания" и през интервю. Срокът за подаване на документи е 8 септември 2014 г.

БГНЕС припомня, че в края на май месец Специализираният апелативен съд пусна от ареста заместник-директора на митницата в Свиленград Георги Георгиев без никаква мярка за неотклонение и с аргумента, че е бил незаконно задържан.

На заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев му бе повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

Георгиев бе арестуван на 21 май след специализирана акция по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества. В служебен "Форд Фокус" на митницата, управляван и ползван от заместник-началника Георги Георгиев, бяха открити и иззети около 1.5 килограма вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Извършено бе претърсване и в дома на Георги Георгиев, където бяха намерени 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма.