Баскетболен клуб „Дунав 2007“ се влива в структурата на СКБ „Дунав“, чието ръководство всъщност стои зад шампионския проект „Дунав 8806“, обяви на пресконференция вчера зам.-кметът на Русе Свилен Иванов. Допълнението с цифрите в името на мъжкия отбор ще отпадне и той ще участва в новото първенство на „А“ група като „Дунав“.
„Това е сериозна крачка за консолидиране на русенския спорт. Предприехме тази стъпка, защото сам човек / президентът на „Дунав 2007“ Росен Дунов - б. а./ трудно може да се бори за реализиране на по-високи цели. Първата ни цел е стабилизиране на мъжкия отбор и още по-добра работа в школата. Ако плановете ни проработят, ще се опитаме през следващата година да намерим спонсори и тимът да играе в Националната лига. Този подход е свързан и с обстоятелството, че новата зала ще бъде готова до месеци“, обясни Иванов.
„Дунов ще стане член на нашия УС и ще отговаря за мъжкото направление. Първата година няма да се гонят високи цели. Тя ще е основа за изграждане на стабилна структура“, каза президентът на „Дунав 8806“ Красимир Трифонов.
„Сигурен съм, че вече ще постигнем по-добри резултати. На първо време трябва да създадем приличен отбор за „А“ група. Имаме идеи за селекциониране на добри баскетболисти“, отбеляза Дунов.
Членът на УС на „Дунав 8806“ Иван Иванов разкри, че клубът ще номинира свой представител за член на управителния съвет на федерацията. На този етап се разглеждали 3 кандидатури. Управителят на „Тива Ком“ смята, че човек на такава позиция ще засили ролята на русенския баскетбол в национален мащаб.
За Управителния съвет на СКБ „Дунав“ бе посочено, че ще бъде разширен с авторитетни хора, които са свързани като кауза и ангажименти с най-успелия русенски колективен спорт.