Смятам, че новите областни управители ще внесат по-добро равнище на работата. Това каза пред журналисти в Министерски съвет служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Имаме серия от нови назначения на областни представители. Правителството освободи Муса Палев, Венцислав Каймаканов, Венцислав Калчев, Николай Пенчев и Илиян Йончев като областни управители на областите Благоевград, Пловдив, Русе, Монтана и Плевен. На тяхно място са назначени Димитър Димитров, Розалин Петков, Симеон Иванов, Нина Петкова и Бойко Балтаков”, посочи проф. Близнашки.
По думите му, всяко ново правителство може да предприеме такива промени.

„Има случаи, които заслужават особено внимание. "Няма да отиваме към крайности, но има места, където трябва да се намесим”, допълни проф. Близнашки.
Относно уволнението на зам.-министри проф. Близнашки обясни, че то е било направено от бившия министър-председател Пламен Орешарски.

„Той е решил да облекчи работата на служебното правителство и няма никаква драма в тези промени, които се извършват”, уточни проф. Близнашки. „Не сме се ръководили само и единствено от протестите. Това са необходими промени и всичко е насочено към подобряване на работата”, каза още проф. Георги Близнашки.