Facebook подготвя нови промени в потока от информация от приятелите на потребителите. Така нареченият News Feed ще постави приоритет над "висококачествено съдържание", съобщават от социалната мрежа.

Компанията на Марк Зукърбърг смята, че момента в News Feed има твърде много карикатури, интернет шеги и друга разнообразна информация, която разводнява Facebook. Промененият алгоритъм на новинарския поток ще се опита да поставя приоритет над новини и статии за конкретни събития или според интересите на съответния потребител. Освен това се предвижда социалната мрежа да предлага допълнителна информация и линкове по темата при кликване на съответния линк.

"Забелязахме, че хората се радват, когато виждат статии и сериозна информация във Facebook. Сега обръщаме специално внимание на това и колко често такива статии се посещават и от мобилни устройства", пише софтуерният инженер Минвен Джи в официалния блог на социалната мрежа. Надеждите на компанията са, че промените ще увеличат ангажираността на потребителите с Facebook и техния престой в социалната мрежа. Увеличеното доверие в социалната мрежа като източник на информация ще доведе и до повече рекламодатели, смятат от компанията.

Това не са всички промени, които се планират за News Feed. Facebook ще започне и да показва по-стари истории на челни места, когато те са много активно дискутирани, за да поддържа интереса към тях и воденето на дискусията.