Веста за трагичната гибел на на звездата от "Бързи и яростни" Пол Уокър, потопи в скръб и сълзи негови приятели и колеги в Холивуд. Те изразяват мъката и тъгата си в социалните мрежи.
Един от най-добрите приятели на Уокър - Вин Дизел, потресен от трагичната новина, написа в "Инстаграм": "Братко, много ще ми липсваш. Нямам думи. Раят се сдоби с нов ангел. Почивай в мир!". Рано тази сутрин Дизел написа и следното в "Туитър": Сърцето ме боли от мъка. Пол Уокър беше добър човек. Почивай в мир, приятелю. Моите съболезнования към семейството му.

"My best friend! :((( Support!".  Това е гласи коментарът на страницата на Джони Деп във Facebook по повод смъртта на звездата от "Бързи и яростни" Пол Уокър. Деп явно е от холивудските актьори, които понасят особено тежко загубата на Уокър.

"Нека цялата ми сила, любов и вяра да подкрепя семейството на Уокър в този сърцераздирателен период. Ние намираме сила... в неговата светла памет. Обичам те, братко" - написа Дуейн Джонсън в Туитър.

"Скърбим за загубата на Пол. Той беше много специален човек. Нашите молитви отиват при любимото му семейство!", пише Голди Хоум.


"Много тъжен ден. Почивай в мир Пол Уокър. Молитвите ни са с теб и семейството ти", каза Зоуи Салдана, която се е снимала с Пол Уокър във филма "Обирджии" (2010 г.)

Лиъм Нийсън също се присъедини към звездите, отдаващи почит на покойния актьор, като написа, че "сърцето му е с приятелите и семейството му".

No, @RealPaulWalker. No. No. No. Rest with the angels. You. Sweet boy. #beauty #love #RIP, възкликва разбитата от скръб Алисия Милано.

Ето как се разигра трагедията. Пол Уокър и Роджър Родас са присъствали заедно на благотворително събитие на организацията Reach Out Worldwide, създадена от Уокър и подпомагаща жертвите на природни бедствия по цял свят (в случая тези на тайфуна Хаян). Родас е бивш автомобилен състезател, финансов съветник на Уокър от 2007 година насам и изпълнителен директор на неговия шоурум за луксозни превозни средства Always Evolving, и е бил един от организаторите на събитието в Санта Кларита.

Родас е качил Уокър в своето червено Porsche Carrera GT, с което се е забил в улична лампа и дърво край пътя, като все още се уточнява причината за произшествието. След удара колата се е запалила, а до пристигането на полицията и парамедиците двамата вече са били мъртви.