Софийският районен съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Емил Милев-Крокодила.

Софийската районна прокуратура поиска за Крокодила мярка "задържане под стража" и съдът се съгласи с това. Така Емил Милев, обвинен в грабеж на бензиностанция, ще остане в ареста поне още два дни. Тогава е насрочено делото в по-горната инстанция - Софийски градски съд, ако Крокодилът обжалва мярката си.

Според Районния съд от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че на 21 август 2012 г., в 23.50 часа, в гр. Бухово Крокодила е ограбил бензиностанция и откраднал 1470 лева. В подкрепа на това са показанията на двама свидетели. Според СРС има и опасност Милев да извърши друго престъпление. Той е реабилитиран, но е осъждан многократно от 1984 – 1990 г. Последното му осъждане е от 2006 г. Така според съда Крокодилът е личност с висока обществена опасност. Според съда има и опасност да се укрие, въпреки, че има постоянен адрес и лични документи. В подкрепа на това е фактът, че миналата година, той бе обявен за общонационално издирване, а е заловен наскоро. Срещу него се водят още четири досъдебни производства.

Емил Милев, познат с прякора "Крокодила", бе задържан по дело на Софийска районна прокуратура за въоръжен грабеж, по което бе обявен за общодържавно издирване. Милев беше задържан преди 3 дни при специализирана полицейска акция на магистрала "Хемус" след четири години издирване.

Крокодилът е обект на разследване от Специализираната прокуратура по друго дело - по така нареченото "Килърите 2". Събират се доказателства за това, че е участвал в обира на клона на ОББ в "Студентски град" на 5 април 2012 година с групата на Вальо Бореца, но като "наемник" – не като член на организираната престъпна група, уточняват от Специализирания наказателен съд.

Бандата за магистрални грабежи "Крокодилите" нашумя преди няколко години. На 14 декември 2009 година един от най-известните магистрални бандите в страната Димитър Митрев - Богровеца от групата на "Крокодилите", беше убит при престрелка с полицията на магистрала "Тракия", край Вакарел.

Групата се занимава от дълго време с магистрални грабежи. С нея са свързани имената на братята Емил Милев - Крокодила и Евгени Милев - Гейзо.