Отборът на осмокласниците от Математическата гимназия, които предложиха създаване на плантация от глухарчета за производство на лекарство за очни болести, спечели турнира за бизнесидеи. Победителите ще защитават проукта си на национален турнир в началото на следващата година.
Десет отбора трябваше да представят своя идея за бизнес, в който повече от 50% участие имат българските ресурси - човешки или природни. Това се случи по време на втория „Иновационен лагер“, който се организира в училището със съдействието на „Джуниър Ачийвмънт България“ по инициатива на ръководителка на клуба „Успешните хора“ в МГ Нели Тихомирова.
Жури в състезанието бяха Миглена Димитрова, член на Съвета на директорите на „Ирис“ АД, маркетинг мениджърът на „Мол Русе“ Теодора Велева, директорът на русенския клон на ЦКБ Светла Стефанова и дизайнерът Генчо Гоев.
В конферентната зала на най-добрия офис център в Североизточна България - Бизнес парк Русе, отборите трябваше да предложат и защитят бизнес плана си, като за улеснение разполагаха с компютри и интернет. Най-високо по време на петчасовия иновационен лагер за генериране на идеи и решения за създаване на продукти, услуги, технологии, стратегии и др. бе оценявана работата в екип.