Програмният директор на БНТ Севда Шишманова е причината Драго Чая да се стопи до неузнаваемост. Тя заявила на всеослушание, че тв водещият е прекалено дебел за екран, но й е прекалено неудобно да му го каже лично.
"Навръх рождения ми ден режисьорът на "55 години от вашия живот" Робърт Ковачев ми каза, че Севда ме иска малко по-слаб. На следващия ден се събудих и си казах: Севда е права! Ще докажа на всички, че за мен няма нищо по-важно от телевизията. И в същия ден започнах диетата си", казва Чая пред "Уикенд".

В режима му са забранени всякакви млечни продукти, варива и житни храни, картофи, въглехидрати, сол, захар и алкохол. Единственото, което Драго слага в чинията си, са сурови плодове, зеленчуци и ядки. За вечеря си позволява парче телешко или пиле на грил.

Освен това Драганов откраднал и един трик от Лили Иванова от времето, когато били близки приятели. Той бил забелязал, че през целия ден примата пие много топла вода. По този начин притъпявала глада си и чистела тялото си от токсини. Драго докарал топлата вода до три литра и половина на ден. Той признава пред "Уикенд", че много пъти е губел мотивация, но открил специални какаови зърна, които го спасявали от глад и изтощение.