Основателят на КНДР Ким Ир Сен, управлявал еднолично страната в продължение на 36 г., смятал, че ще живее 120 години.

Ким Ир Сен е дядо на сегашния севернокорейски лидер Ким Чен Ун и баща на предшественика му Ким Чен Ир. През 1977 г., когато основателят на КНДР навършил 65 г., бил сформиран специален медицински екип, чиято единствена задача била да намери начин диктаторът да живее поне до 120 г. Така твърди в мемоарите си ръководителката на екипа Ким Со Йон, която по-късно бяга в Южна Корея.

В състава на екипа влизали най-големите учени и лекари в КНДР. За да изпълнят задачата, те изследвали ефекта върху дълголетието на 1700 билки, използвани в източната медицина. Лекарите били на мнение, че добрата храна и смеха също ще удължат живота на върховния лидер. Затова Ким непрекъснато бил развеселяван от комици и всякак шутове, които тайните служби непрекъснато влачели в резиденцията му.

Опитите Ким да стане почти безсмъртен обаче претърпели провал, защото дори диктаторите все някога умират. В края на 80-те Ким развил мозъчна атеросклероза и за да го поддържат, регулярно му преливали кръв от млади хора. Но това не само че не подобрило състоянието му, а дори го влошило, тъй като преливанията променили групата на кръвта му - от АВ на В.

Ким Со Йон, занимавала се в продължение на десетилетие с въпроса за удължаване на живота на диктатора, понастоящем е на 65 г. Макар и вече гражданин на Южна Корея, тя и досега се страхува за живота си, тъй като ръката на севернокорейските тайни служби е дълга. Мемоарите й бяха публикувани, но никой не знае къде точно живее авторката.