В лагера на Германия са имали специална дискусия на почивката на мача с Бразилия, в който разгромиха домакините на Световното със 7:1. След първата част те водеха с 5:0.

Ако продължаваха със същото темпо, нищо чудно момчетата на Йоаким Льов да бяха унизили с двуцифрен резултат "селесао". Те обаче се разбрали само да запазят концентрация и да не съсипват тотално съперника.

Въпреки това, Бундестима реализира още две попадения след почивката, но с оглед представянето на бразилците в отбрана, това беше най-малкото, с което можеха да се измъкнат през втората част.

"Просто си казахме, че не трябва да се отпускаме и да запазим достойнството на съперника. На игрището това не трябва да се дискутира и да се показва, за да демонстрираш уважение. Противникът не трябва да бъде унижаван."

"Затова ние излязохме с намерението да изиграем концентрирани мача до края и да не се опитваме да творим някакви магии и да чупим рекорди. Това си казахме на почивката на мача."

"Видя се, че след втория ни гол те бяха разбити. След това нямахме пропуск до петото си попадение, а това не се случва често в мачовете. Решихме просто да се насладим на момента", сподели Хумелс.

Според него обаче, този резултат не трябва да успокоява германците, че им предстои още една приятна разходка във финала. В неделя те ще срещнат още един южноамерикански тим - Аржентина.

"Трябва да останем здраво стъпили на земята. Знаем, че ще ни е трудно в неделя. Затова трябва да сме концентрирани и да дебнем всеки един шанс за победа и да се борим за нея. Знаем, че сме един от най-добрите отбори в света, но ще имаме нужда и от малко късмет в мача с Аржентина", сподели Хумелс.