Медицинската сестра ще бъде уволнена, след като разпространи клип със страдащия от болки Неймар в болницата във Форталеза, съобщава местен информационен сайт.

Звездата на бразилския национален отбор получи травма след сблъсък с Хуан Сунига в края на четвъртфиналния мач срещу Колумбия в петък. Той беше заменен принудително и веднага беше откаран в болницата „Сан Карлос" във Форталеза, където специалистите поставиха диагнозата - фрактура на трети гръбначен прешлен.

В Интернет се появи видео, което показва как Неймар плаче от болка на носилката при влизането си в лекарския кабинет преди прегледа. Клипчето е заснето с мобилен телефон от медицинска сестра, която в края му показва лицето си на камерата, прави "V"-образния знак на победата и праща въздушна целувка.

Администраторката на болницата Марсия Реал съобщи, че сестрата в момента е в отпуск, но ще бъде уволнена в най-скоро време.

Заради травмата Неймар ще пропусне срещите на Бразилия до края на Световното първенство. Той ще се възстановява между 4 и 8 седмици.

„Селесао" излиза във вторник вечерта на полуфиналите срещу Германия в Бело Оризонте.