Огромен пожар е вилнял в кравефермата на Димитър Зоров в ломското село Добри дол в нощта срещу събота, съобщава "Конкурент", позовавайки се на информация от полицията. Огънят е погълнал 2000 бали фураж, всяка по 350 килограма. Унищожен е и покривът на сеновала.
Пожарникарите са успели да спасят трите съседни сгради, няма пострадали хора, не са засегнати и животните, които се отглеждат във фермата.

Сигналът е подаден 15 минути след полунощ. Към мястото веднага е изпратен екип от ломската пожарна. Пристигнали на мястото огнеборците потърсили помощ и към тях заминал екипът от Брусарци. Двата автомобила и четиримата пожарникари обаче не успели да потушат пламъците и на помощ от Монтана изпратили още две коли.

Часове момчетата и доброволци са се борили с огъня и успели да потушат огнището, спасили животните и съседните сгради във фермата.

Причините за огъня и размерът на щетите са в процес на изясняване.

Това е вторият голям пожар в кравефермата на бизнесмена Димитър Зоров в Добри дол. Първият беше последните дни на януари. Тогава огънят погълна 5000 бали слама. И този пожар лумна през нощта.