Осмият регионален полуфинал на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България започна днес на стадион "Пловдив" под тепетата.

В рамките на инициативата, всеки гол отбелязан по време на турнира ще се превърне в дарение от 1 лев, а събраните средства ще бъдат инвестирани в облагородяване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Събраният до момента капитал е 6487 лева, а голяма част от футболните дербита тепърва предстои. След тържественото откриване и връчване на наградите дойде време и за футболните страсти. Близо 160 отбора от Пловдив, Пазарджик и региона се записаха за участие в тазгодишното издание на Фен Купа, а най-добрите 32 сред тях ще се борят днес и утре, за да излъчат следващите двама претенденти за голямата награда в турнира – пътуване до меката на футбола в Бразилия – легендарният стадион Маракана в Рио де Жанейро.

Веднага след откриването посетителите на стадион "Пловдив" станаха свидетели на изключително зрелищен сблъсък между отбор на ветераните на Ботев Пловдив срещу сборен тим на местни журналисти. Резултатът бе открит от ветерана Иван Добревски още в първите минути на срещата. В началото на второто полувреме съотборникът му Георги Георгиев удвои. Последваха още две попадения, реализирани отново от Добревски и Георгиев и с това се оформи крайното 4:0 за ветераните на Ботев Пловдив. Футболната фиеста продължи с мачовете от програмата на турнира – 32-та отбора участници бяха разделени на 8 групи. Най-добрите два тима от всяка група ще продължат напред към фазата на директните елиминации, а накрая двата най-добри отбора ще се изправят един срещу друг във финалния мач, който ще започне утре в 13:00 часа. Миналогодишните регионални първенци "Оазис" и техните подгласници "Аматьорите" и този сезон са сред титулярите на стадион "Пловдив". Те отново демонстрираха футболната си класа, като се доказаха още в първите си мачове. "Аматьорите" се изправиха срещу "Биковете" и "Шампиони" и ги наказаха съответно с 2:0 и 3:1, а "Оазис" разгромиха "Зоната" с 2:0.