Точно както и в родния професионален футбол, и на Kamenitza Фен Купа футболна столица стана Разград.

Отборът на "ОК Офис ВИП Комфорт" спечели тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа и още тази есен ще пътува до футболното сърце на Бразилия – стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Във финалния мач шампионите се наложиха над Ветерани (Черно Море) с 3:1 след дузпи. Шампионите получиха купата си от култовото трио от САЩ `94 – мегазвездата Христо Стоичков, домакинът Йордан Лечков и Трифон Иванов, който е дългогодишен приятел на турнира и лице на тазгодишната кампания.

По пътя на отборите към мечтаната бразилска авантюра се изиграха точно 52 оспорвани мача, съперниците бяха равностойни и емоциите бяха на ниво. Добро впечатление направиха тимовете на Манастирище 2000 и софийският "Тяло, пречиш ми", но за жалост на момчетата отпаднаха нещастно с дузпи на четвъртфиналите съответно от "ОК Офис и Вип Комфорт" и Ветерани (Черно море). Страхотни бяха и двата полуфинала между Стабилните и Ветераните и Ахелой Бургас-Спорт и "ОК Офис" – двата мача завършиха с равенство 1:1 в редовното време и дузпи определиха финалната двойка. Сочените за фаворити Ахелой подходиха несериозно и пропуснаха и трите си удара, а само една вкарана дузпа бе достатъчна на техните съперници от О`Кей да са "окей" за финалния мач. На втори терен и варненците, и момчетата от Елин Пелин бяха безпощадни при 6 поредни удара, но накрая една грешка на Стабилните ги лиши от последната стъпка към Рио.

Четвъртото място бе за шуменския Трите мечки, а бронзовите медали отидоха при момчетата от Ахелой Бургас-Спорт. За най-спортсменски отбор бе избран тимът на Манастирище. Овациите за приза "Най-атрактивен играч" получи Шенер Ремзи от отбора на шампионите, а за "Най-добър вратар" бе избран стражът на Ахелой Тихомир Тодоров. "Голмайстор на финалния турнир" стана Ангел Петров от врачанския Манастирище, с което заслужи и специалната награда на GLOBUL – посещение на мач от Английската висша лига. Наградата за "Най-сърцат играч" в Националните Финали – фланелка на Стилиян Петров с автограф и специален плакет, получи лидерът на Ахелой Недялко Москов.

Впечатляващи награди имаше и за публиката от дванадесетте регионални полуфинали в тазгодишната кампания. Общият брой участници в играта "Пътя към Маракана" бе близо 1000, а Светослав Яков спечели уникалния шанс да придружи шампионите до Бразилия заедно с двама свои приятели.

Щастливците със специалната награда на Ford Moto-Pfohe – посещение на мач от Шампионската лига, бяха определени с томбола преди финалния мач, a късметът се усмихна на Христо Великов от Сливен и Диана Великова от Стара Загора. Валери Първанов от София спечели единадесетдневен test-drive с новия Ford Fiesta. Освен за голмайстора на финалния турнир, партньорите от GLOBUL бяха предвидили и едно допълнително пътуване до Олд Трафорд за мач от Английската висша лига – наградата спечели Петю Атанасов от Русе. В специалната игра на adidas голямата награда бе за Димитър Александров и Стилиян Стефанов от Елин Пелин и Ангел Петров и Кирил Атанасов от Манастирище 2000, които още тази есен ще посетят първата фабрика на спортния бранд и Залата на славата в Германия. Те показаха страхотни умения на платформата за техничен дрибъл и прецизен шут adidas Nitrocharge и така си извоюваха пътуване до "сърцето на adidas". За съжаление на феновете в Сливен любимата игра "Точен шут" не намери нов победител и никой не успя да спечели 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели.

С Националните Финали в Сливен тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа завърши. За шампионите от "ОК Офис ВИП Комфорт" и приятелската компания на Светослав Яков футболното приключение ще продължи още тази есен в Рио, а снимки и информация за тяхното пътуване ще можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и в официалната страница на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели – www.kamenitza.com/fancup/home.