По повод оставката на Христо Бисеров, и излязлата информация за съмнения за данъчни престъпления, депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов заяви пред журналисти в парламента: Информация има сериозна. За да се пристъпи към подобно действие от един много влиятелен депутат от ДПС, означава, че има сериозни пороци в работата, а всичко е свързано със сериозни финансови средства.
На въпрос, дали по негово време като вътрешен министър е имало информация, свързана с Христо Бисеров, Цветанов заяви: „Не бих могъл да коментирам. Знаете, че винаги трябва да има класифицирана информация, която не е в състояние никой да коментира. Парламентарната група на ДПС е тази, която трябва да даде истината за всичко това, което се случва.", посочи Цветанов.

На въпрос - защо гласуването на оставката на Бисеров е гласувана без дебат в пленарна зала Цветанов посочи: „Това е още едно доказателство, че проблемите са сериозни и бързината и мълчанието също могат да провокират много тълкувания в тази посока”. На въпрос дали от ГЕРБ не е трябвало да провокират дебата в зала, Цветанов заяви: „В момента управляващите са тези, които трябва да говорят по тази тема. Компетентните органи са тези, които трябва да говорят по тази тема. Парламентарната група на ДПС е тази, която трябва да даде истината за всичко това, което се случва”.

Цветанов посочи, че от ГЕРБ няма да издигнат кандидатура за освободения от Бисеров пост на заместник-председател на Народното събрание. Според него оставката на Бисеров няма да се отрази по никакъв начин на ДПС. "ДПС е доста консолидирана, и там тези процеси нямат значение. Дори самият факт, че ако отидете в смесените райони и попитате хората как възприемат коалицията с „Атака”, местното население няма позиция по тази тема, защото по никакъв начин, никога не са имали позиция, която да рефлектира върху електоралните нагласи”.

„Предполагам, че ДПС ще излъчат заместник на Бисеров и парламентът ще продължи да работи в този дефицит на обществено одобрение, което ще расте с всеки ден и всяка седмица. Затова най-важното за България е прекратяване на мандата на Народното събрание и предсрочни избори. Не е нормално парламентът повече от 140 дни да е обграден от заграждения, полицейските служители да охраняват властта, вместо да са по районите и кварталите, още повече когато има засилен миграционен поток и сериозна бежанска криза”, каза Цветанов.