Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд заяви след отпадането на тима му от Мондниал 2014, че прекратява кариерата си и се отдава на журналистиката. Опитният специалист ще работи за немска телевизия.

"Аз съм горд, че се прощавам с треньорската кариера по този начин. Благодаря на националния отбор на Швейцария. Сега вече ще работя в германска телевизия и ще посещавам мачове като журналист“, коментира наставникът на Швейцария след загубата от Аржентина с 1:0.

„Днес ние играхме тактически много зряло. През първото полувреме имахме две прекрасни възможности да вкараме гол, през второто полувреме по-добре игра аржентинският отбор. Но ние дадохме всичко, което можехме. Голът в самия край на допълнителното време стана шок за всички. Но аз много се зарадвах на реакцията на моите футболисти - те не свалиха глави, а тръгнаха напред, даже и вратарят. Това е футболът, колкото и банално да звучи, емоции - за това обичаме този спорт. Искам по поздравя отбора на Швейцария. Уверен съм, че отборът днес спечели много почитатели в целия свят. В момента на гола Лионел Меси показа, че е истински играч от световна класа".

"Аз казах,че трябва да имаме трима или четирима играчи около Меси. Ние знаехме, че за една секунда Меси може да промени мача, той има всички качества за това. Видяхме паса му към Ди Мария за блестящия гол. Това бе лошо за нашия вратар, но той направи един много добър мач", каза още Отмар Хицфелд.