15-годишната проститутка Мария Станчева от бургаския квартал „Победа“ пак е бременна и то в деветия месец. Невръстната труженичка се прочу през 2011 година, когато роди 3-килограмово бебе на пейка в градинка до ж.п. гарата в морския град. Сега тя е в 9-ия месец и се кани да направи същото.
„Абееее, няма вие да ми казвате къде ще го раждам аз моето лапи, пак тука ще си го раждам тука на пейката, ще ми хванете вече оная ми работа да ме вкарате в болницата“, заяви пред полицаи Мария.

Още 13-годишна тя буквално изсипала през юли 2011 година 3-килограмово бебе посред бял ден на пейка в градинката на ж.п. гарата. Ужасът за стотиците минувачи в сезона, повечето от които туристи, е бил невъобразим до идването на линейката.

„Беше отвратително, защото първо пристигнахме ние с патрулката по сигнал и я заварихме с още няколко цигани с протягащата се пъпна връв, цялата в кървища, бебето лежи на плочките в прахоляците, в плацента и реве“, разказа един от полицаите. Момичето било все още дете и не знаело какво да направи, циганите около нея само гледали сеира.

Бързата реакция на линейката и пристигналите ченгета предотвратили смъртта на бебето и спектакъла за наши и чужди гости. Прибрали родилката в болницата и оттам здравото момченце било пратено за отглеждане в Майчин дом.

Сега Мария отново е бременна, което доста й личи. Патрулиращите в района полицаи забелязали напредналата бременност и, за да предотвратят същата картинка отпреди година и половина, решили да действат превантивно. Днес сутринта успели да убедят старата си познайница да се качи при тях и я вкарали в родилното. Там установили, че е в девети месец и предприели раждане, като я включили на системи. Не предвидили обаче нрава й.

След като я оставили без надзор тя измъкнала системата и с абоката хукнала навън. От МБАЛ-Бургас изпаднали в паника, защото вече я били регистрирали като бременна, която ще ражда, а в един момент се озовават без жената и без бебето.

Полицаите така и не успяха да убедят Мария да се върне обратно. Пред свидетели те попълниха документ от нейно име за отказ да роди в нормални условия. Но вече не гарантират какво, къде и как ще го роди.