Роденият на 26 юни 1911 г. Петър Душков Петров отпразнува вчера 103-тия си рожден ден в компанията на семейството си. Столетникът е връстник на бившия държавен секретар и председател на комунистическата партия Тодор Живков, но животът му съвсем не е бил като на държавен глава. Работа, движение зиме и лете - не съм се спирал, копан и жътва е минала през ръцете ми, каза вчера рожденикът. Той е от онези млади мъже, които са мобилизирани на фронта през Втората световна война и е изтърпял цялата тежест на последните бойни действия в Македония.
Най-много ми е мъчно за жена ми Койка, която си отиде преди няколко години, признава дядо Петър и очите му се пълнят със сълзи. Целия си живот е прекарал в родното си село Горски Сеновец, Великотърновско, а от известно време живее заедно с дъщеря си Дешка в Русе.
Никакъв алкохол не съм пил, не съм пушил, обичам всякаква храна, но и много мед - 11 кошера имах, споделя ветеранът и допълва, че и сега не може да се откаже от бозата - единственото му изкушение.
103 лева и поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов бяха връчени на рожденика от общинския директор на „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева. Областният съюз на ветераните пък зарадва дядо Петър с 50 лева, цветя и също поздравителен адрес.