ФИФА наказа уругвайския национал Луис Суарес за девет мача и четири месеца без футболна дейност.

Мярката е наложена, защото Суарес ухапа италианския защитник Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия на Мондиала в Бразилия.

Ето и официалното решение на ФИФА:

"Дисциплинарната комисия към ФИФА взе решение по случая, свързан с Луис Суарес от Уругвай, заради инцидента по време на мача между Италия и Уругвай на 24 юни от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Решението на Дисциплинарната комисия към ФИФА е следното:

- Играчът Луис Суарес е нарушил чл. 48 ал. 1 от етичния кодекс на ФИФА и чл.57 от същия.

- Играчът Луис Суарес ще бъде наказан за девет официални мача. Първият мач се счита предстоящият осминафинал между Колумбия и Уругвай на Световното първенство по футбол в Бразилия на 28 юни 2014 година. Останалите наказания ще са във всички официални мачове на уругвайския национален отбор по футбол.

- Играчът Луис Суарес е наказан със забрана за всякаква футболна дейност (административна, спортна или друга) за период от четири месеца според чл. 22 от етичния кодекс на ФИФА.

- Играчът Луис Суарес има забрана да посещава и стадионите в периода на наказанието му. Суарес няма право да посещава нито един стадион в този период (точка 3). Играчът няма право да посещава нито един стадион, на който националният тим на Уругвай играе мачове, докато е валидно наказанието му от девет мача. (точка 2)

- Играчът Луис Суарес е санкциониран със 100 хиляди швейцарски франка за провинението си.

- Решението е съобщено на играча и на урувгайската футболна федерация".