Топнападателят на Уругвай Луис Суарес за пореден път демонстрира скандалния си нрав, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини по време на решителната среща между двата отбора от група D на световното първенство.

Поведението на Суарес остана незабелязано от главния съдия, но дисциплинарната комисия на ФИФА започна разследване на инцидента часове след края на двубоя. Ако Суарес бъде признат за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от състезателни права от 2 мача до 2 години.

Това далеч не е първата подобна проява на голаджията. В края на сезон 2012/2013 в мач за своя Ливърпул той ухапа защитника на Челси Бранислав Иванович и бе наказан с 10 мача от английската футболна асоциация. През ноември 2010 година, когато бе още играч на Аякс, Суарес ухапа защитника на ПСВ Айндховен Отман Бакал по шията, което му донесе солена глоба и наказание от седем мача от холандската футболна федерация.

Поредната грозна постъпка на голмайстора на Уругвай, този път срещу Италия, взриви социалните мрежи, които бяха залети с колажи на „свирепия“ нападател.